2005-09-01 21:41:34• hírek • Szatmar.ro

F1 Olasz Nagydíj

A hétvégén Olaszországban,  a monzai Royal Parkban folytatódik a pontvadászat.

A Forma 1 leggyorsabb futama az Olasz Nagydíj. Helyenként már-már életveszélyes sebességet érnek el a pilóták. A nevezetes  Parabolicába 340, a  Prima Variantéba pedig a 360 km/órás sebességet is elérik a versenyautók. Az autók közel 250-es átlaggal teljesítik a futamot. Ez természetesen a motrokat és a gumikat egyaránt igénybe veszi. Monza tehát most is nagy izgalmakat ígér. A nagy tempó, valamint a gumik  terheltsége miatt valószínüleg a legtöbben 3 kiállásos taktikával indulnak, hiszen egy nehéz autóval még jobban kopnának a gumik.

A Monzai Nagydíj 53 körös, egy köre 5.793 km. A leggyorsabb kört a tavalyi győztes, Rubens Barichello érte el: 1. 21.046-tal. 

Hogy kinek kedvez az olasz aszfalt? A gyors pályák általában a Mclarennek fekszenek, ám nem szabad elfeledni, hogy szinte minden futamon akadt gond a Mclarenes autókkal. A pokoli gyors Mercedeseknek tehát most is csak saját maguk lehetnek ellenfeleik. Räikkönennek az egyetlen esélye, hogy versenyben maradjon a világbajnoki pontversenyben, ha győz, s ez által maga mögé utasítja az éllovas Fernando Alonsot.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: